Keväällä 2014 tehtiin virallinen kauppa peltotilasta ja perustettiin osakeyhtiö marjatilaa varten. Tilasta lohkottiin tontti omaa taloamme varten ja ryhdyttiin suunnittelemaan sekä tilan huoltorakennusta pellon laidalle että uutta kotia meille. Rakennusluvat ja muut viralliset paperit saatiin kuntoon, ja kesällä 2014 alkoivat rakennustyöt. Ensisijaisesti keskityttiin huoltorakennukseen, koska tavoitteena oli saada marjatila toimimaan seuraavana kesänä, mutta samalla tehtiin jonkin verran töitä myös omalla tontillamme.

Seuraavana keväänä ja kesänä talon rakennusta jatkettiin muiden töiden ohessa pikku hiljaa. Mutta koska kesällä alkoi kaupunkikodin taloyhtiössä putkiremontti ja sen yhteydessä meillä tehtiin myös täydellinen keittiöremontti ja siksi aikaa oli muutettava tilapäisasuntoon, niin puhtia talonrakentamiseen ei enää tämän lisäksi ollut. Eikä oikein taloudellisiakaan mahdollisuuksia. Päätettiin jättää taas raksa talven yli lepäämään.

Syksyllä 2015 talostamme oli saatu valmiiksi ulkokuori: kantavat seinät ja katto päälle. Loppukesällä ja syksyllä 2016 jatkettiin siitä taas eteenpäin: tehtiin lvi-hommia ja sähkötöitä, asennettiin lattialämmitys ja maalämpö, valettiin lattiat ja muurattiin väliseinät, tilattiin ja asennettiin ikkunat ja ulko-ovet.

Tässä vaiheessa rakentaminen on nyt, tammikuussa 2017. Seuraavana on vuorossa ainakin seinien tasoitusta ym. sisätöitä. Suunnitelmia valaistuksesta ja muista sähkötöistä on tehty, samoin keittiöstä ja muista kiintokalusteista sekä pintamateriaaleista ja väreistä. Aikaa niille on ollut runsaasti rakentamisen kestäessä, nyt vaan pitäisi ryhtyä tekemään lopullisia päätöksiä.