Talomme pääsuunnittelija on Insinööritoimisto Markku Posti Oy, joka suunnitteli aikoinaan jo ensimmäisen talomme. Muuta vaihtoehtoa emme nytkään edes harkinneet, vaan otimme yhteyttä Postiin, kun uuden talon rakentamissuunnitelmat tulivat ajankohtaisiksi.

TALOMALLI

 

Jämerä Valo 130
Jämerä Valo 130

Jämerä-talo Valo 130 on alkuperäinen talomalli, josta on muokattu meidän tarpeisiimme sopiva. Ensimmäinen talomme oli myös Jämerä: valkoinen, tiiliverhoiltu, kolmikerroksinen siporex-talo, mutta tästä toisesta halusimme mielestämme maalaismaisemaan paremmin sopivan. Rakennusmateriaalina on edelleen siporex, mutta puuverhoiltuna. Ja tummahkon harmaaksi maalattuna. Itse olisin tykännyt alkuperäisen mallin pulpettikatostakin, mutta mies halusi harjakaton. Joten tuleva talomme taitaa muistuttaa aika paljon erästä Latoa… Moneen kertaan on mietitty puuverhoilun laudoituksen suuntaa, pystyyn vai vaakaan – vaakalaudoitukseen ollaan nyt lopulta päädytty. Ulkomaalauksen tarkka värisävy on vielä hakusessa, mutta joku tummahko harmaa siitä on tulossa. Katto, ikkunanpuitteet ja ovet tulevat seiniä tummemman harmaiksi, lähes mustiksi. Ikkunoiden suhteenkin teimme vielä sen verran muutoksia, että niihin tulee ristikot.

Musta talo ristikkoikkunat
Inspiraatiokuva Pinterestistä
JULKISIVUT

 

Kesäpihan talo julkisivut
POHJAPIIRUSTUS

 

jamera-valo-130-pohja
Jämerä Valo 130 pohjapiirros
Kesäpihan talo pohjapiirros

Talon pohjapiirrosta muokattiin myös jonkin verran ja samalla asuinneliöitä hiukan lisättiin. Oikean alakulman makuuhuonevaraus otettiin käyttöön, niin että makuuhuoneen koko kasvaa ja sen yhteyteen tulee myös vaatehuone. Myös pienemmän makuuhuoneen yhteydessä on vaatehuone. Saunaa meille ei tähän taloon tule lainkaan, vaan tarkoitus on rakentaa erillinen pihasauna. Saunan tilalle kylpyhuoneeseen tulee kauan haaveilemani kylpyamme. Olohuoneeesta ja makuuhuoneesta tulee käynti ulos terassille lasisten pariovien kautta. Nämä ovat suurimmat muutokset pohjakuvaan, sen lisäksi on tehty myös muita pienempiä muutoksia, samoin keittiö- ym. kalusteiden sijoitusta on suunniteltu hiukan toisin. Kun talon ulkokuoresta on tulossa tummahko, niin vastaavasti sisätilat tulevat olemaan valoisat ja avarat, erityisesti iso, avoin, korkeakattoinen olohuone-ruokailu-keittiö -tila.

Musta keittiö liukuovet terassille
Inspiraatiokuva Pinterestistä