Tänä vuonna lähdimme Asta-messuille Tampereen Pirkkahalliin varautuneina pitkään päivään ja mukanamme lista asioista, joihin messuilla oli tarkoituksemme tutustua. Kerrankin oli messut, jotka järjestettiin juuri meidän tarpeisiimme sopivana ajankohtana! Juuri nyt meillä on mietinnässä ja lopullisia päätöksiä vailla mm. seuraavat jutut

  • lattioiden, seinien ja kattojen pintamateriaalit
  • keittiö-, kylpyhuone- ym. kiintokalusteet
  • kodinkoneet
  • hanat
  • valaisimet sekä sisälle että ulos
  • takka
  • taloautomatiikka, hälytinjärjestelmä

asta-messut-2

Perjantaipäivänä messuilla ei ollut vielä suurempaa ruuhkaa, joten saimme rauhassa kierrellä messuosastoja ja jutella näytteilleasettajien kanssa. Keräsimme kassillisen esitteitä, osallistuimme arvontoihin, jätimme yhteystietomme muutamiin messupisteisiin ja saimme muutamia hyviä tarjouksiakin. Päivä oli juuri niin pitkä ja asiaa täynnä, kuin olin ajatellutkin. Pari taukoa lounaan ja iltapäiväkahvien merkeissä pidimme, mutta muuten aika kului osastoja kierrellessä niin, että taisimme olla ihan viimeisten messuvieraiden joukossa, jotka hallista poistuivat. Vahvistusta joihinkin suunnitelmiimme saimme, samoin joitakin uusia kivoja ideoita. Jotkut asiat eivät selvinneet vieläkään, jotkut taas menivät entistä enemmän sekaisin uusista vaihtoehdoista! Messut siis kai täyttivät tarkoituksensa…

Sopivaa lattiamateriaalia olemme etsiskelleet lautaparkettien, laminaattien ja vinyylilankkujen valikoimista. Yksi vaihtoehto meillä jo on valittuna, emmekä sille näiltäkään messuilta löytäneet parempaa vaihtoehtoa. Kylpyhuoneen ja vessojen laatoistakin meillä on olemassa jonkinlainen alustava suunnitelma, mutta laattavalikoimia täytyy vielä tutkia. Messuilla poikkesimme Vehoniemen Laattamyymälän osastolla, jossa oli joitakin näytteitä heidän valikoimistaan, joten Kangasalan myymälässä täytyy lähiaikoina lähteä käymään. Vaikutti siltä sekä mallien että hintojen puolesta, että meidän kylppärimme laatat voisivat löytyä sieltä.

Jonkinlaista takkaa olohuone-ruokailu -tilaan on suunniteltu, mutta onko se varaava, kiertoilma, varaava kiertoilma -yhdistelmä vaiko vaan kamiina tunnelmointiin? Erilaisista takoista messuilla oli paljon vaihtoehtoja eri myyjillä. Oli kiva päästä näkemään ja vertailemaan niitä luonnossa, esitteiden ja netin kuvista ei aina saa oikeaa käsitystä takan koosta ja ulkonäöstä. Messuilla kuitenkin tyydyimme vain esitteiden ja yhteystietojen keräilyyn, lisää tietoa täytyy lähteä hakemaan takkamyymälöistä.

linnatuli-takat

Hälytysjärjestelmät kuten muukin talotekniikka on pääasiassa miehen mietittävissä, ja muutaman messutarjouksen niistä saimme. Ihan täydellinen paketti, jonka olisi saanut yhdeltä toimijalta, jäi kuitenkin puuttumaan. Valaistus- ja valaisinasioihin emme myöskään näiltä messuilta saaneet oikeastaan lainkaan lisäselvyyttä.

Hanavalikoimamme sen sijaan sai vahvistuksen, kun poikkesimme Oraksen osastolla. Alustava valinta taloon tulevista hanoista meillä on jo tehtynä ja kertaalleen olemme pyytäneet niistä tarjouksiakin. Nyt kun näimme Oraksen valikoiman uutuuksineen aika täydellisenä ja pääsimme joitakin malleja myös kokeilemaan, niin voimme alkaa tekemään päätöstä hanojen osalta. WC-kalusteissa olemme jo päätyneet Idon seinä-wc -malliin ja niiden vaatimat Geberit-seinätelineet on jo asennettukin. Mallia olemme vielä miettineet, olisiko se vanhempi Ido Seven D Image (joka meillä on nykyisessä asunnossamme) vai uudempi Ido Glow? Seinä-wc:n painikkeita oli Idon osastolla aika hyvä valikoima näkyvillä ja kokeiltavissa. Tykkään, että tämmöisiäkin yksityiskohtia pääsee ihan livenä näkemään ja kokeilemaan, ettei tarvitse tehdä valintoja ja päätöksiä pelkkien kuvien perusteella.

oras-hanat

Sekä Gigantilla että Powerilla oli messuilla suuret kodinkoneosastot. Molemmista pyysimme tarjoukset konepaketille, Gigantilla meille myytiin Boschin laitteita, Powerilla AEG:n. Ihan hyvän messutarjouksen saimme molemmista, Bosch oli hiukan edullisempi, mutta olisiko AEG jotenkin vielä laadukkaampi vai mistä mahtoi hintaero johtua? Emme kuitenkaan vielä tarttuneet kumpaankaan tarjoukseen, vaan hitaina hämäläisinä halusimme miettiä asiaa ja ottaa paremmin selvää eri vaihtoehdoista. Mutta sen verran hyvän myyntipuheen piti Powerin myyjä, että luultavasti meille tulee pyykinpesukoneen lisäksi myös kuivausrumpu, vaikka tähän asti olenkin ollut sitä mieltä, että sellaista en tarvitse.

Joitakin itselleni ihan uusiakin kivoja ideoita tuli messuilla vastaan. Tampereen Liukuovitehtaan liukuoviin, Trendi Kaihtimen Duette-kaihtimiin ja Rauta-Otrassa myytävään Luova-säilytysjärjestelmään täytyy tutustua vielä tarkemmin, kun sisustamisessa päästään vähän pitemmälle. Kaikki vaikuttivat käytännöllisiltä, laadukkailta ja tyylikkäiltä ratkaisuilta.

Ja sitten käyntikohteinamme olivat vielä messujen lukuisat keittiömyymälöiden osastot. Ehkä juuri keittiösuunnitteluun olin kaikkein eniten odottanut nyt saavani ideoita ja ratkaisuja, mutta tuntuukin siltä, että vielä vaan täytyy kierrellä ja haeskella meille sopivaa vaihtoehtoa. Keittiökalusteiden valinnan vaikeudesta taidan tehdä seuraavaksi ihan oman kirjoitelman…

keittioesitteet