Aivan samoin kuin lattian väritys ja materiaalikin ovat olleet meille selvillä lähes rakentamisen alusta asti, niin myös sisäkattojen suhteen olemme olleet varmoja, että materiaalina niissä käytämme puuta ja maalaamme ne valkoisiksi.

Helpointa olisi varmaan vain tasoittaa ja maalata tai rapata kattojen siporex-laatat, niin kuin kaupunkiasunnossamme ja vanhassa talossamme. Mutta nyt emme halua kattovalaisimia pinta-asennettuina, vaan jonkinlaiset upotettavat ja huomaamattomat spotit, joten siksi paneloimme katot. Ja sellaiset mielestämme sopivat myös talomme tyyliin.

Rimakatto
kuvat Pinterest

Minusta rimakatto olisi aivan upea! Rakennusblogeissa on tullut vastaan muutamia todella hienoja rimakattojen toteutuksia, esim. KOTI: Rimakaton tekoa, Kuninkaanmäen Grafiitinmusta täystiilitalo: Rimakaton tekeminen ja Tummaa puuta: Raksasunnuntai. Mutta niin kuin näiden blogien rakentajat ovat todenneet, hyvin tehty rimakatto vaatii huolellisen suunnittelun, mittauksen ja rakentamisen. Sekä aikaa, tarkkuutta ja kärsivällisyyttä. Jaksammeko siis siihen ryhtyä – tai jaksaako mies, vaikka hyvinkin tarkka tekemisissään yleensä onkin… Jos emme kuitenkaan rimakattoon päädy, niin helpompi ja nopeampi vaihtoehto on sitten jonkinlainen lautakatto tai paneelikatto. Joka tapauksessa aitoa puuta, ei mitään muovista mdf-paneelia.

Entä sitten se rimoituksen tai paneelin valkoinen maalisävy? Sitä emme ole vielä päättäneet, mutta ei ainakaan mitään kovin kellertävää valkoista. Oikean sävyn valintaa helpottaa, että meille ei ole tulossa mitään muuta valkoista pintaa, ei seiniä, ovia eikä listoja, joihin kattojen valkoinen täytyisi saada sopimaan. Tällä hetkellä Tikkurilan Höyry ja Paperi ovat harkittavina vaihtoehtoina.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
kuva Pinterest