Mitä olemme saaneet aikaiseksi helmi-maaliskuun aikana: sähkö- ja lvi-töitä on jatkettu, ulko-ovet ja lukot niihin on asennettu, kaikki sisäseinät on kertaalleen tasoitettu. Keskeneräiseltä raksatyömaalla näyttää edelleen, vaikka viime syksynä jo elättelimme toiveita keväisestä muuttopäivästä. Hitaasti mutta varmasti kumminkin edetään ja ennen pitkää talo valmistuu. Tällaiselta meillä näyttää nyt:

Ulko-ovet ja lukot asennettu

Ulko-ovet tilasimme syksyllä Fenglass Oy:ltä samoin kuin kaikki ikkunatkin. Oven sormipaneelin oli tarkoitus olla ihan mustaksi kuultomaalattu, mutta sävy vivahtaa jonkin verran tummanruskeaan. Katsotaan sitten, kun ulkoverhous valmistuu, käsitelläänkö paneeli vielä uudelleen.

Seinät tasoitettu kertaalleen

Seuraavaksi vuorossa siivousta

Tavarakaaosta sisällä ja risukkoa ulkona – molemmille pitäisi tehdä jotakin…

Mansikkapelto

Näissä kuvissa näkyy syy siihen, miksi rakentaminen on taas jäämässä toissijaiseksi. Marjatilamme mansikkapellot paistattelevat kevätauringossa, avomaan mansikantaimet ovat vielä suojassa tuolla valkoisten katekankaiden alla. Mutta kevättyöt tilalla ovat jo käynnissä ja mansikan istutus kasvutunneleihin alkaa ihan näinä päivinä.

Samanaikaisesti talomme kanssa meillä rakennetaan kuvassa näkyvää marjatilan huoltorakennusta. Se on sisätöiden osalta jo hiukan pidemmällä kuin asuinrakennus ja se onkin toiminut hyvänä taukotilana rakentamisen ajan. Siellä on lämmitys, sähköt, vesi ja wc sekä mahdollisuus keitellä kahvit ja lämmittää mikrossa eväät. Tuohon kulmalle olemme tekemässä tilamyymälän ja kesäkahvilan terasseineen, mutta nekään eivät taida olla vielä tämän kesän juttu.