Jokin aika sitten tein rakennuksella ensimmäisen perusteellisemman siivouksen sen jälkeen, kun seinät saatiin tasoitettua. Roskaa ja pölyä riitti, mutta onneksi oli tehokas raksaimuri. Tässä kuvakierros talosta nyt, kun kaikki huoneet ovat valmiina pintamateriaaleja varten.

ETEINEN   4,5 m²

EteinenPääovi ja oikealla tila vaatekomerolle, vasemmalla wc:n oviaukko. Eteinen ei ole kovin suuri, mikä on hiukan mietityttänyt näin jälkikäteen. Parimetrinen liukuovellinen vaatekaapisto sinne mahtuu, mutta ehkä tila olisi voinut olla hiukan väljempi.

ETEISEN WC   3 m²

Eteisen wcEteisen yhteydessä on neliöiltään isompi wc, vieras-wc. Sinne on tulossa Idon seinä-wc-kaluste. Seinäteline on jo asennettu, mutta vielä emme ole päättäneet wc:n mallia, Seven D Image vaiko Glow.

KIRJASTO   8,25 m²

Olohuone 3Oviaukot olohuoneen puolelta kirjastoon ja makuuhuoneeseen. Kirjasto on ehkä turhan hieno nimitys tälle olohuoneen jatkeelle, mutta luultavasti kirjahyllyt tulevat olemaan sen tärkein kalustus. Siitä tulee nimittäin opiskelijatyttären työ- ja makuusoppi hänen majaillessaan maalla meidän luonamme.

Kirjasto

MAKUUHUONE   22 m²

MakuuhuoneOma makuuhuoneemme on aika iso, mutta se onkin tarkoitus jakaa puolikorkealla kaapistolla kahteen osaan. Terassille avautuvien lasiovien ja ikkunoiden puoleiseen päätyyn sijoitetaan sänky. Huoneen toiseen päätyyn tulee työ- ja pukeutumishuone, pääasiassa minun käyttööni. Haaveilen, että nyt vihdoin voisin elvyttää vanhan rakkaan ompeluharrastukseni tässä tilassa.

VAATEHUONE   5,5 m²

Vaatehuone 1Makuuhuoneen yhteydessä on pukeutumistilan lisäksi myös varsinainen vaatehuone. Sinne saa aika mukavasti lisää kaappi- ja hyllytilaa vaatteille, vaikka yhdestä nurkasta lattialämmityksen jakotukki ja sähköjohdot nappaavatkin osansa.

OLOHUONE – RUOKAILUTILA – KEITTIÖ   50,5 m²

Olohuone 4Tämä talon keskipiste alkaa jo nyt näyttää mahtavan avaralta ja valoisalta korkean katon ja etelään terassille avautuvien ikkunoiden ja lasiovien ansiosta. Huoneen toiseen päähän sijoittuvat oleskelutilat, keskelle iso ruokapöytä takan ääreen ja toiseen päähän avokeittiö.

PIENEMPI MAKUUHUONE   11 m²   JA    VAATEHUONE   1,5 m²

Makuuhuone 2Toinen makuuhuone sijaitsee keittiötä vastapäätä. Se on tarkoitettu Isä-papan omaksi huoneeksi silloin, kun asutaan maalla.

KÄYTÄVÄ PESUTILOIHIN   2,75 m²

Käytävä pesutiloihinKeittiön takaa johtaa lyhyt käytävä pesutiloihin. Oikealla on ovi kodinhoitohuoneeseen ja suoraan edessä kylpyhuoneeseen. Lasiovi kylpyhuoneesta avautuu talon itäpäätyyn terassille ja siitä tulee myös käynti pihasaunalle.

KODINHOITOHUONE   7,75 m²

KodinhoitohuoneKodinhoitohuoneen etuosaan tulee tilat pyykinpesulle, kuivaukselle ja liinavaatteiden säilytykselle. Huoneen toisesta päästä on käynti terassille ja oveen eteen asennetaan kurasyöppö. Tarkoitus on, että piha- ja peltotöistä tullaan sisälle tätä kautta ja ulkovaatteet jätetään naulakkoon tässä (ne kaikkein kuraisimmat ja likaisimmat kuitenkin vaihdetaan ja säilytetään tilan huoltorakennuksessa). Kodinhoitohuoneen tähän päätyyn sijoitetaan myös kissojen hiekkalaatikko.

KYLPYHUONE   9,15 m²   JA   WC  1,5 m²

KylpyhuoneMeillehän ei tule saunaa tähän taloon sisälle, vaan tilavahko kylpyhuone, jonka päätyyn tulee kylpyamme ja sivuseinälle suihkut. Ja lattiakaivoksi Purus Linja Tile Insert suihkuseinustalle. Kylpyhuoneen yhteydessä on myös pienempi wc.

Kylpyhuoneen wc

KÄYNTI RUOKAILUTILASTA ULOS TERASSILLE

Ikkunat 8…ja siitä näkymä pikku metsikköön ja peltomaisemaan sen takana.Terassille

Näihin kuviin päättyy huhtikuu. Toivottavasti lumi- ja räntäsateet ja yöpakkaset alkavat olla jo ohi ja toukokuu alkaa auringonpaisteisena, niin kuin säätiedotukset ovat luvanneet. Tontilla ja pelloilla ei vielä paljon vihreää näy, mutta kaupunkikodin parvekkeella on jo vähän värikkäämpää.