Viime viikolla osallistuin ystäväni kanssa Vepsäläisen sisustusiltaan Tampereella.

Aluksi inspiroiduimme kuohuvan ja pienten suolaisten ja makeiden herkkujen parissa ja sitten kiertelimme myymälässä tutustumassa sisustusideoihin ja syksyn trendeihin. Koeistuimme sohvia, mittailimme ruokapöytiä tuoleineen ja ihastelimme valaisimia ja mattoja. Illan aikana tein myös ensimmäisen sisustushankinnan uuteen taloomme. Ja varasin ajan sisustussuunnitteluun.

Näillä näkymin meille ei ole tulossa juuri mitään vanhoja huonekaluja uuteen taloomme. Silloin kun myimme edellisen talomme ja muutimme kaupunkiin, laitoimme kiertoon ison joukon huonekaluja ja kaikenlaista meille tarpeetonta kodin tavaraa. Jokin aika sitten tyttäremme muutti kimppakämppään opiskelukavereidensa kanssa ja vei myös omia kalusteitaan mukanaan. Ne huonekalut, jotka toimme nykyiseen kaupunkiasuntoomme, tulevat todennäköisesti jäämään sinne. Eli ensimmäistä kertaa mieheni kanssa meillä on tilanne, että meillä ei ole oikeastaan mitään vanhaa, toisenlaisiin koteihin ja tiloihin hankittua, ei niitä yhteensopimattomia ”tää on mun ja toi on sun” kalusteita, ei mitään sukulaisilta tai tuttavilta saatuja tai perittyjä eikä edes yhdessäkään ostettuja. Voimme suunnitella ja hankkia ainakin kaikki huonekalut juuri tähän uuteen taloomme sopiviksi. Tosin rakentamisen jälkeen ei varmaan enää kovin suurta budjettia ole jäljellä sisustushankintoihin, mutta eihän kaikkea tarvitse kerralla saadakaan. Eikä kaiken tarvitse olla ihan uuttakaan, vaan jotakin vanhaa ja käytettyäkin voisi hankkia: haaveissani on esim. iso puinen vanhanaikainen kaappi ja kirjoituspöytä tai -lipasto. Mutta nämäkin sillä ajatuksella, että ne sopisivat juuri meidän uuteen kotiimme ja yhteen uusien hankintojen kanssa.

Vepsäläisen illassa oli mahdollisuus varata aika veloituksettomaan sisustussuunnitteluun, joten käytin tilaisuutta hyväkseni ja nyt minulla on tiedossa tapaaminen heidän sisustussuunnittelijansa kanssa. Onhan tässä kyllä ollut aikaa miettiä sisustussuunnitelmia itsekin, mutta ajattelin, että olisi hauskaa ja mielenkiintoista saada asiantuntijan näkemys meille sopivista kalusteista ja väreistä.

Sisustusillassa tein myös ostopäätöksen Flos 265 valaisimesta. Se on ollut toivomuslistallani jo jonkin aikaa ja nyt sen päätin hankkia, kun siihen sai vielä ihan mukavan alennuksenkin. Ihan uskomatonta ja ihanaa, että nyt vihdoin ollaan rakentamisessa tässä vaiheessa, että näitä sisustusjuttujakin voi jo tosissaan miettiä ja hankintoja tehdä! Näiden raksavuosien varrella olen monesti joutunut hillitsemään ostohalujani ja sanomaan itselleni, että mitään ei kannata vielä hankkia, kun ei tiedä, koska talo valmistuu ja mitä sinne sitten oikeasti tarvitaan ja halutaan. Mutta nyt en enää voinut vastustaa, vaan annoin itselleni luvan tuon valaisimen hankintaan.

Kuva Flos

Marraskuun loppua odotellessa – silloin valaisimen pitäisi saapua, samoin silloin on tuo tapaaminen sisustussuunnittelijan kanssa.