Marraskuun työtahti jatkui joulukuussakin. Mies oli raksalla lähes päivittäin aamusta iltaan, samoin siellä ahkeroivat timpuri, maalari ja sähkäri. Itse en sinne omilta työ- ja joulukiireiltäni ehtinyt enkä halunnut mennäkään häiritsemään kamerani kanssa. Mies on iltaisin lähetellyt kännykällä nappaamiaan kuvia töiden edistymisestä. Tässä pikainen katsaus aikaansaannoksista, aikomuksenani on tehdä tarkempia muistiinpanoja myöhemmin. Ja ehkä pääsen taas ensi vuoden puolella ottamaan lisää kuviakin rakentamisen vaiheista vähän paremmassa valaistuksessa.

SEINÄT

Kaikki seinät on nyt tasoitettu ja pohjamaalattu. Pintamaalaustakin on aloitettu makuuhuoneessa, jossa kaikki seinät on kertaalleen maalattu valitsemallamme Tikkurilan Denim N429-sävyllä. Vielä näyttää epätasaiselta eli tarvitaan ainakin toinen maalikerros.

KATOT

Kaikki katot on paneloitu. Lautoja emme saaneet kuin pohjamaalattuina, lopullinen maalaus on siis tehtävä itse. Tänään vuoden viimeisenä päivänä on kuulemma ollut vuorossa olohuoneen kattopaneelit. Sävynä mahdollisimman puhtaanvalkoinen Talvi V503.

LATTIAT

Valitsimme lattialaataksi Vehoniemen Laattapisteestä Atlas Concorde Doga -lankkulaatan, sävynä mustanruskea Pepper. Se tulee talon kaikkiin lattioihin. Laatoitusta on aloitettu jo keittiön alueelle, jotta keittiökalusteet saatiin asennettua paikoilleen.

VALAISTUS

Sähkäri on  poikennut talolla syksyn mittaan aina tarpeen tullen siinä vaiheessa, kun töitä on voinut tehdä. Yleisvalaistukseksi on tulossa kaikkiin huoneisiin led-paneelit ja olohuoneeseen myös kiinteät seinävalaisimet. Seinävalaisimet onkin jo asennettu, samoin kattovalaisimet. Keittiöön tilasimme led-paneelit valmiiksi asennettuina ja upotettuina yläkaappien pohjaan.  Kylpyhuoneeseen ja vessoihin on tehty epäsuora valaistus led-nauhoilla katonrajaan, lisäksi niihin on tulossa seinälamput peilien molemmin puolin. Ainoat riippuvalaisimet tulevat saarekkeen yläpuolelle sekä ruokapöydän yläpuolelle vanha kristallikruunumme.

KEITTIÖ

Marraskuun loppupuolella tuli Esan Levykalusteesta tilaamamme keittiö ja se saatiin jo asennettuakin tai ainakin suurin osa palikoista paikoilleen. Kodinkoneet ja baaritiski vielä odottavat asennusta, samoin kaikki kaappien ja laatikoiden sisusteet. Ja koska koko keittiö peiteltiin suojamuoveilla heti asennuksen jälkeen, en ole vielä saanut otettua siitä kummoisiakaan kuvia enkä muutenkaan sitä fiilisteltyä.

LAATAT KYLPYHUONEESEEN

Nyt joulun jälkeen  ehdimme vielä laittaa tilaukseen  kylpyhuoneen ja vessojen laatat. Ne tulevat RTV:ltä ja Rauta-Otrasta ja ovat molemmissa varastotavaraa, jonka toimitus ei onneksi kestä kuin muutaman päivän, joten heti alkuvuodesta päästään asennushommiin niidenkin kanssa.

Nyt ei kai enää voi sanoa, että talo valmistuu pikku hiljaa, vaan alkaa tuntua siltä, että valmista tulee vauhdilla. Aikamoinen kaaos raksalla kuitenkin vielä on, kun töitä on tekemässä useampi henkilö yhdessä ja erikseen. Ja paljon on tietysti vielä tekemättäkin. Lisää valintoja ja päätöksiä ja tilauksia pitäisi nyt pikimmiten tehdä. Meiltä puuttuvat vielä kokonaan kalusteet kodinhoitohuoneesta, vaatehuoneista, eteisestä sekä kylpyhuoneesta ja vessoista. Samoin altaat ja hanat on edelleen valitsematta, kun ei vieläkään ole löytynyt mieleistä vaihtoehtoa. Keittiön koneet hankittiin yhdessä keittiökalusteiden kanssa, mutta pyykinpesukone ja kuivausrumpu vielä puuttuvat. Jonkun kodinkoneliikkeen alennusmyynnistä voisi juuri nyt ehkä löytyä kohtuuhintainen pari.

Töitä ja rahanmenoa on siis tiedossa ensi vuodellekin. Mutta nyt alkaa jo näkyä vähän valoa tunnelin päässä eli talomme ja uusi kotimme saattaa tulla vihdoin valmiiksi!