Vuosi vaihtui, tammikuun päivät vilahtivat ohi ja helmikuukin on jo pitkällä. Nyt rakennuksella tapahtuu koko ajan jotain, kohti valmista mennään varsinkin sisähommissa. Tässä osa tammikuun aikaansaannoksista.

MAALAUS

Kaikissa huoneissa seinät on nyt maalattu. Makuuhuoneen mies maalasi vielä kolmanteen kertaan, edelleen sävynä tummansininen Tikkurilan Denim N429, mutta viimeisin kerros nyt kiiltoasteeltaan himmeänä. Ensimmäiset puolihimmeät kerrokset seinillä olivat liian kiiltävät ja laikukkaat, mutta nyt näyttää hyvältä.

Muiden huoneiden seinissä käytettiin harmaan sävyjä. Isommissa yhtenäisissä tiloissa – olohuone-kirjasto-ruokailu-keittiö-käytävä  – on vaaleaa harmaata Valkama K498,  joka päivänvalossa näyttää lähes valkoiselta.

Kodinhoitohuone, eteinen ja vessojen laatoittamattomat seinät maalattiin hiukan tummemmalla harmaalla, Akaatti N500. Näissä tiloissa seinäpintaa ei kuitenkaan kovin paljon jää näkyville, vaan harmaa toimii taustana valkoisille tai mustille kalusteille.

LAATOITUS

Niin kuin olen jo aikaisemmin kertonutkin, taloon tulee laattaa kaikkiin lattioihin, eteisestä alkaen perimmäiseen vaatehuoneeseen asti. Laattalattiasta lattialämmityksen kanssa meillä on kokemusta jo edellisestä talostamme, ja päätettiin jatkaa samalla linjalla tässä uudessakin talossa. Jossain vaiheessa mietittiin myös vinyylilankkua, mutta tähän Vehoniemen Laattamyymälän Atlas Concorde Doga Pepper -lankkulaattaan kuitenkin päädyttiin. Vaikka kuulostaakin kovalta ja kylmältä, niin laatta ja lattialämmitys on ihanan lämmin jalkojen alla talvella ja kesäkuumalla taas mukavan viileä. Tästä tykkäävät meidän kaksi kissaakin!

Tätä samaa laattaa tulee myös vessojen ja kylpyhuoneen lattiaan. Kylpyhuoneeseen lisäksi myös turkoosia mosaiikkilaattaa Mosaico GB Topaz, joka hankittiin RTV:stä.

Vessoissa ja kylpyhuoneessa on juuri nyt aloiteltu myös seinien laatoitusta. Niihin valittiin Rauta-Otrasta Cello Charisma -laatat kiiltävän valkoisina, mustina ja turkooseina. Lisäksi vessoihin tulee myös harmaaksi maalattua seinää.

KALUSTEET

Ihan tammikuun lopulla tartuin vihdoin taas kalustesuunnitteluun koskien kodinhoitohuonetta, eteistä ja vaatehuoneita. Jonkinlainen ajatus ja alustavat suunnitelmat niistä jo olikin, koska sellaisia tarvittiin rakentamisen alussa sähköjen ja vesipisteiden sijoittelun takia. Mutta nyt ryhdyin miettimään, mitä kaikkea noihin tiloihin oikeastaan tarvitaan ja sen mukaan laittamaan tarkemmin palikoita paikoilleen. Ensin piirtelin ruutupaperille, sitten tuhersin yhden päivän Ikean kalustesuunnitteluohjelmien kanssa. Aika hyvät suunnitelmat mielestäni sainkin aikaiseksi, mutta koska Ikeasta saa kalusteet vain määrätynlaisina ja -kokoisina, ne eivät kaikilta osin ihan täydellisesti sovi meidän talon mittoihin. Niinpä päädyin taas pyytämään tarjousta meidän keittiötoimittajaltamme Esan Levykalusteelta. Ennen joulua jo teimme siellä suunnitelmia kylpyhuoneen ja vessojen allaskalusteista, mutta emme vielä silloin tehneet niistä mitään päätöstä. Nyt sitten pyysin tarjousta koko setistä: kodinhoitohuoneen kaapistot, eteisen vaatesäilytys, vaatehuoneiden hyllystöt ja vessojen allaskalusteet. Kertaalleen sitä jo hiottiin heidän liikkeessään Tampereella, ja nyt taas odotellaan päivitettyä tarjousta heti viikonlopun jälkeen. Ikeasta varmaan saisi kalusteet edullisemmin ja nopeammin, mutta Esalta taas juuri meidän toiveidemme mukaan toteutettuina ja meidän tilojemme mukaan mitoitettuna.

Keittiökalusteet on nyt kodinkoneita lukuunottamatta asennettu paikoilleen – mutta vieläkään en ole nähnyt kokonaisuutta livenä. Asennusvaiheessa en ollut käymässä raksalla, mies vain otti ja lähetti muutaman iltahämärissä nappaamansa kuvan. Sen jälkeen keittiökalusteet ovat olleet suojamuovien alla. Hyvä tietysti niin, mutta olisi kiva päästä vihdoin näkemään, miltä syksyllä tekemämme valinnat oikeasti näyttävät.

Toivottavasti mun keittiössä ei enää koskaan tän raksavaiheen jälkeen ole näin sotkuista!

Pieni kurkistus tason alla oleviin laatikostoihin.

Niin, ja vuodenvaihteessa teimme vihdoin päätöksen, että pääsiäisenä muutamme! Saapa nähdä, toteutuuko tuo…

Yksi vastaus artikkeliiin “Tammikuun tapahtumia

Kommentointi on suljettu.