2017 – Tässä blogissa mieheni ja minä teemme meille uutta kotia. Mies rakentaa ja vastaa teknisestä puolesta, minä suunnittelen ja sisustan. Sekä kirjoitan blogia ja otan kuvia. Sisältö tulee siis varmaan olemaan enemmän sisustuspainotteista kuin rakennustekniikkaa.

2018 – Kun talvella 2017 aloitin tämän blogin kirjoittamisen, oli jo kulunut kolme vuotta tontin ostamisesta ja rakentamisen aloittamisesta ja rakennuksella oltiin vihdoin siinä vaiheessa, että talo oli pystyssä ja sisätyöt olivat alkaneet. Oli jo aika viimeistellä tilasuunnitelmia sekä tehdä valintoja ja päätöksiä pintamateriaaleista ja väreistä, valaistuksesta ja kodinkoneista, keittiökalusteista ja mahdollisesti hankittavista uusista huonekaluista ym…

Vuosi on kulunut rakennushommissa ja valmista on tullut ainakin saman verran kuin noina kolmena aikaisempana vuonna yhteensä. Tätä kirjoittaessani ollaan jo aika lailla loppusuoralla. Tavoitteenamme on nyt saada talo muuttokuntoon pääsiäiseen mennessä ja kokonaan valmiiksi vuoden 2018 aikana.

2019 – Talo valmistui muuttokuntoon kesällä 2018, mutta muuttamaan pääsimme vasta syksyllä ja silloinkin asuimme osan viikosta kaupunkiasunnossamme ja vain pitkät viikonloput maalla. Käännekohta oli joulu 2018, jota kokoonnuimme viettämään perhepiirissä uuteen taloomme – ja siitä lähtien talo on ollut varsinainen kotimme. Kaupunkikoti jäi tyttäriemme opiskelija-asunnoksi, silloin tällöin mekin siellä poikkeamme, mutta kotiin maalle on aina ihana palata.

Kokonaan rakentaminen ei ole vieläkään päättynyt. Sisällä talossa ne viimeiset listat on kyllä jo asennettu, mutta joitakin yksityiskohtia vielä viimeistellään. Ulkopuolella sen sijaan on enemmänkin tekemistä: terassi, piha ja puutarha, pihasauna… Rakentamiseen liittyviä aiheita kirjoitteluun siis riittää vielä.

Nyt kun elämämme maalla on alkanut asettua uomiinsa, inspiroidun myös kotimme sisustamisesta, haaveilen pienestä kasvihuoneesta ja metsäpuutarhan perustamisesta sekä nautin luonnosta ja maalaismaisemista ympärillämme.

 

Jos kiinnostuit, niin lue lisää, miten sekä rakentaminen että bloggaaminen sai alkunsa ja missä mennään nyt:

Tervetuloa kurkistamaan meille!

-Tarja-